👼 📺 À punt "se apunta" al Misteri


13/09/2019  VS elchemania.com


Parece que el aumento del grado de "mando en plaza" de Ximo Puig en la Generalitat Valenciana ha supuesto cambios en el tratamiento que la televisión pública valenciana dispensa al Misteri d'Elx, Obra Maestra del Patrimonio Oral e Inmaterial de la Humanidad desde 2001. Tras la bochornosa manera de hacer las cosas el pasado año, ignorando por completo su importancia, parece que este 2019 el ente público valenciano va a hacer llegar a las tres provincias de la Comunidad los dos actos del drama sacro-lírico religioso que recrea la Dormición, Asunción y Coronación de la Virgen María que se representa cada 14 y 15 de agosto en la Basílica de Santa María de Elche. No obstante, la cobertura mediática autonómica ya estaba asegurada, como desde hace varios años, a través de la emisora privada La 8 Mediterráneo. 

Esta es la nota de prensa que ayer hacía pública el departamento de comunicación de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació: 

Burjassot, 12 d’agost de 2019. À Punt retransmetrà aquesta setmana en directe els actes centrals del Misteri d’Elx. Els espectadors d'À Punt Mèdia podran gaudir de la retransmissió de la representació d’aquesta obra d’origen medieval, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, gràcies a l'acord de col·laboració amb la TDT local TeleElx. 
 Dimecres, 14 d’agost, des d’uns minuts abans de les 18:00 hores, es podrà seguir en directe la Vespra, la primera part de la festa que cada any al mes d’agost es representa a la basílica de Santa Maria de la capital del Baix Vinalopó. 
A més, dijous 15 d’agost hi ha prevista la retransmissió de la Festa des de les 18:00 hores. La televisió d’À Punt també estrenarà a les 13:00 hores el documental Els àngels del Misteri, i a les 19:15 hores emetrà igualment el documental Elx en festa. Els documentals estan produïts pel Patronat del Misteri d'Elx i dirigits per l'il·licità Pablo Más. El mateix dijous, de matí, està programada la reemissió de la Vespra. 
Les dues retransmissions estaran narrades per la periodista d’À Punt Mèdia, Gal·la Navarro, que estarà acompanyada de Rubén Pacheco, musicòleg, professor del Consevatori de Música d’Alacant, patró rector del Patronat del Misteri d’Elx i expert en música medieval, i per la filòloga Àngela Girona. 
 El Misteri d'Elx és un tresor cultural del poble d'Elx i una de les joies més preades del patrimoni cultural valencià. Va ser declarat monument nacional l'any 1931 i inclòs en la primera proclamació de les obres mestres del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la Unesco l'any 2001. 
La Festa, com també es coneix la representació d’aquesta obra d'origen medieval, se celebra cada any a la basílica de Santa Maria d'Elx, a l'agost, per la festivitat de la Mare de Déu de l'Assumpció. El dia 14 es posa en escena la primera part, denominada la Vespra, i la segona part, la Festa, el dia 15.